Печат

Русия отново защитава света от надигащия се неонацизъм

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

В сво­ята агре­сивна анти­руска поли­тика Западът премина всички гра­ници. Посто­янно зву­чат заплахи по адрес на Русия и на рус­кия народ. Някои без­отго­ворни поли­тици кроят пла­нове за удари по руска тери­то­рия. Това заяви в сряда Вла­ди­мир Путин в обръще­ни­ето си към рус­ките граж­дани. То бе посве­тено на хода на Спе­ци­ал­ната военна опе­рация в Украйна, на все по-​директната намеса на НАТО в бой­ните действия и на все по-​агресивната пла­нове на алианса.

Във Вашинг­тон, Лон­дон и Брюк­сел директно под­ти­кват Киев към пре­хвър­ля­нето на воен­ните действия на наша тери­то­рия. Вече без да крият, гово­рят, че Русия трябва с всички сред­ства да бъде разгромена на бой­ното поле, а след това да бъде лишена от поли­ти­че­ски, ико­номи­че­ски, кул­ту­рен и вся­ка­къв друг суве­ре­ни­тет, да настъпи тотално разгра­б­ване на нашата страна”, заяви Путин.

Той отбе­ляза и заси­л­ващия се ядрен шан­таж, все по-​честите заплахи на висо­копо­ста­вени лица във водещи западни държави с упо­тре­бата на ядрено оръжие срещу Русия. „На тези, които си поз­во­ля­ват такива изяв­ле­ния по отноше­ние на Русия, искам да напомня, че нашата страна също разпо­лага с раз­лични сред­ства за пора­зя­ване, а по отделни компо­ненти — и с по-​съвременни, откол­кото стра­ните от НАТО. При опас­ност за тери­то­ри­ал­ната цялост на нашата страна, за защи­тата на Русия и на нашия народ ние без­условно ще използ­ваме всички сред­ства, които имаме на разпо­ложе­ние. И това не е блъф”, пре­дупреди рус­кият президент.

Путин напомни за жесто­ко­стите на нацист­кия режим в Киев, дошъл на власт след кървав пре­врат. С финан­со­вата и воен­ната си помощ стра­ните от НАТО стъп­ват в еди­нен строй с този режим. Днес по фрон­то­вата линия, про­то­чила се на над 1000 км, въоръже­ните сили на РФ про­ти­во­стоят не само на нео­нацист­ките форми­ро­ва­ния, а „фак­ти­че­ски на цялата военна машина на колек­тив­ния Запад”. „В нашата исто­ри­ческа тра­диция, в съд­бата на нашия народ е да прегради пътя на онези, които се стремят към сво­бодно господ­ство, които заплашват с раз­чле­не­ние и пороб­ване на нашата родина. Ние и сега ще напра­вим същото. Така ще бъде!”, завърши сло­вото си рус­кият президент.