Печат

В ЕС гласуват по указание

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Решение за продължаване санкциите срещу Крим и Севастопол бе съгласувано от постоянните представители на страните членки в ЕС. То ще бъде представено за окончателно одобрение на държавните лидери от Съвета на ЕС, които ще се съберат на 17 юни.

През последните пет години налагането на санкции от Брюксел става автоматично, реагираха в руската Дума. В Европа получават „брошурка” от Вашингтон с указания как да гласуват, за да „накажат” Русия и да не допуснат пукнатини в евроатлантическата солидарност. А после лидерите им се обиждат, като им намекнат, че суверенитетът им е ограничен.

Същевременно от дипломатически източник в Еврокомисията стана ясно, че през есента се подготвя посещение на комисаря на ЕС по човешките права Дуня Миятович в Крим. Въпреки, че новината не бе потвърдена официално, тя бе посрещната с одобрение в Симферопол. Крайно време беше за такава визита, за да могат в Брюксел със собствени очи да видят как се развива Крим, заяви лидерът на републиката Сергей Аксьонов. Напоследък на Запад по отношение на Русия се утвърди практиката първо да наказват, а после да търсят виновника. /”Русия днес”/