Печат

Белград поиска военна помощ от Русия и Китай

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин заяви, че Белград разчита на помощ от Русия и Китай за снабдяване с оръжие за защита в случай на въоръжен конфликт на Балканите. Това съобщи „РИА Новости”.

Ние сме военно неутрална страна. Ако се стигне до някакъв конфликт, а както знате, Балканите са такова място, където може да възникне конфликт, никой няма да може да ни помогне. Затова разчитаме на помощта на Русия и Китай, и на други наши приятели”, каза Вулин.

Министърът подчерта, че Белград е готов да направи всичко, за да не въвлича други страни във възможни конфликти.

Необходмо ни е да бъдем силни. Ето защо ни е изключително нужна военно-техническата помощ от Русия. Необходим ни е мирът. Но за да има мир, ние трябва да бъдем готови към всичко. Както казват сърбите: за да има мир, ние ще направим почти всичко, но за да бъдем свободни — ще направим абсолютно всичко”, подчерта Вулин.

По-рано сръбският президент Александър Вучич, говорейки за нахлуването на полицията на непризнатото Косово в северната част на провинцията и реакцията на западните страни на тези действия, заяви, че Сърбия е загубила доверие в Запада. /”Русия днес”/