Архив

Печат

Луганската република и Южна Осетия установиха дипломатически отношения

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Министърът на външните работи на Луганската народна република(ЛНР) Владислав Дейнего и колегата му от Република Южна Осетия (РЮО) Дмитрий Медоев подписаха споразумение за установяване на дипломатически отношения между двете републики. Документът трябва да систематизира отношенията между ЛНР и РЮО и да съдейства за по-тясно взаимодействие. „Република Южна Осетия първа откликна на нашия призив за признаване на ЛНР и днес, на петгодишния юбилей на републиката нашите приятели от Южна Осетия ни направиха още един подарък — начало на дипломатически отношения”, каза Дейнего.

От този час започва да работи Големият договор, сключен между нашите републики за дружба, сътрудничество и взаимопомощ. От този час нашите републики установиха дипломатически отношения”, каза на свой ред министърът на външните работи на Южна Осетия Медоев. 

Споразумението беше подписано в присъствието на президента на РЮО Анатолий Бибилов и ръководителя на ЛНР Леонид Пасечник. Южноосетинската делегация бе на официална визита в ЛНР

/​”Русия днес”/