Архив

Печат

Павел Журавльов покани журналисти на прес-чай

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Ръководителят на представителството на Россотрудничество в България Павел Журавльов покани журналисти от българските медии на закуска в ресторант „Друзья”. В неформална обстановка той сподели своите виждания за дейността на представителството, направи равносметка и подробно разказа за най-близките планове. 

Днес, в деня на нашата среща, от Паметника на героите от Плевен в Москва стартира автопробег, посветен на 140-​годишнината от Освобождението на България от турско иго. Той ще премине през градовете Видин-Враца-Плевен-Варна-Бургас-Стара Загора-Шипка-Пловдив-София. На 27 август в Пловдив ще се състои граждански форум „Една история-една победа”, а на 28 август каним журналистите от всички медии на пресконференция в РКИЦ с участниците в автопробега. Представителството работи за цяла България и затова е погрешно да се посочва само РКИЦ като организатор на събитията”, отбеляза той.

Той сподели, че по време на Дните на руското кино от 22 по 30 август в София и Варна ще има церемонии по откриването, прожекции на съвременни руски филми, срещи на руски кинематографисти със зрители и с колеги. На 22 август от 15 часа ще се състои пресконференция, в която ще участва делегация от руски кинематографисти, сред които са режисьорите Кирил Плетньов, Николай Хомерики и Иван И. Твердовски, актрисата Анастасия Хомерики-Гранковская, композиторът Дмитрий Носков. На забележката, че за феста е избрано отпускарско време, Журавльов отговори, че то е идеално, за да няма обидени, защото миналия път в препълнените зали на РКИЦ имало много правостоящи. 

Журналистите проявиха интерес към дейността на Россотрудничество по побратимяването между градове от двете държави, имаше въпроси, относно провеждането на Форума на побратимените градове във Варна през септември. 

Домакинът обеща, че подобни конструктивни срещи ще се провеждат редовно, затова събитията през септември бяха представени накратко. 

Журналистите, които се отзоваха на поканата, останаха доволни както от информа-

ция, получената на срещата, така и от руско-българското меню, в което блините съседстваха с баничките.