Архив

Печат

Сътрудничеството с Русия носи стабилност и сигурност

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Посещението на Путин в Белград засили надеждите за преминаване на тръбата от "Турски поток" през България и Сърбия

Вчера на официално посещение в Белград пристигна Владимир Путин. То бе очаквано с голям интерес, като се има предвид тежкият пакет от над 20 междудържавни и междуведомствени документи, подготвени за подписване в рамките на визитата. Те засягат почти всички сфери на двустранните отношения -

Печат

САЩ се оттеглят от Договора за ликвидиране на ракети

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Вашингтон потвърди, че от 2 февруари Съединените щати започват процедура за преустановяване на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (ДЛРСМО) с Русия. Това съобщи заместник-държавният секретар на САЩ Андреа Томпсън, осъществяваща контрол върху въоръжаването и международната сигурност.

Процесът на излизането на САЩ от

Печат

"Русофили" - Севлиево навлезе празнично в десетата си година

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Над 130 членове, симпатизанти и приятели на Общинско движение „Русофили”- Севлиево, отпразнуваха с пъстро и весело парти руската Стара Нова година. Сред тях бяха представители на руската диаспора от Севлиево и Габрово, гости от София и Дряново, бардът от Ловеч и наш добър приятел Милен Тотев, писателката и ръководител на театър „Славянка”

Печат

Лондон обвинен, че унищожава улики по делото "Скрипал"

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Ситуацията с отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия във Великобритания е провокация от страна на британските власти, каза в четвъртък пред журналисти ръководителят на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин.

Това е мръсна провокация, защото е видно, че властите постоянно замитат следите на

Печат

В Септември честваха освобождението на града

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

141 години след Руско-турската война офицери от резерва, ветерани от войните, членове на движенията „Приятели на Русия — русофили”, спортни дейци и други общественици търсиха отговор на въпроса: „Предизвикателство или историческа закономерност е Руско-турската война?”. Това стана на конференция, провела се в Септември тази сряда. Водещ бе